Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hana Jušić: Ponosna sam što su ljudi ganuti mojim filmom

17.11.2016.

15:24

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U riječkom Art kinu "Croatia" premijerno je prikazan nagrađivani film "Ne gledaj mi u pijat" redateljice i scenaristice Hane Jušić koja ga je sinoć u Rijeci i osobno predstavila. Film je nagrađen na mnogim festivalima – od Venecije do Tokia.

Najsvježija u nizu nagrada za film "Ne gledaj mi u pijat", četvrta u zadnja dva mjeseca, stiže iz Japana: nagradu za režiju dodijelio je jedan od najvećih azijskih filmskih festivala, Međunarodni filmski festival u Tokiju. Dosad je film Hane Jušić osvojio nagradu FEDEORA-e u Veneciji, posebno priznanje u Varšavi te nagradu za najbolji film u programu Meeting Point na festivalu u Valladolidu u Španjolskoj.

Priča o obitelji u kojoj dominantni otac doživi moždani udar, a ulogu glave obitelji preuzima kći Marijana. Radeći dva posla, brine o majci i bratu. Novi odnosi moći omogućuju joj da napokon okusi slobodu pa počinje istraživati seksualnost i iskušavati vlastite granice. Film je na repertoaru Art kina svaki dan do utorka 22. studenoga.

S autoricom filma "Ne gledaj mi u pijat" na riječkoj premijeri razgovarala je Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.