Hrvatski radio

Radio Rijeka

Harfistica Diana Ćiković Grubišić obilježava 30 godina umjetničkog rada

04.11.2020.

15:28

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Diana Grubišić Ćiković (Foto: Duško Marušić / Pixsell)

Diana Grubišić Ćiković (Foto: Duško Marušić / Pixsell)

Foto: - / -

Četvrta sezona ciklusa koncerata u riječkom Pomorskom i povijesnom muzeju "Glazbena Rijeka", ponudila je četiri koncerta s vrsnim hrvatskim glazbenicima. Na četvrtom i posljednjem koncertu u utorak 10. studenoga u 19:30 sati publici će se predstaviti harfistica Diana Grubišić Ćiković s prijateljima.

Tim će koncertom Dijana Grubišić Ćiković obilježiti 30 godina umjetničkog rada. Na programu su djela Surianija, Corellija, Ruttera, Ravela, Šlika i Iberta.

Dosad su ove sezone na koncertima "Glazbene Rijeke" nastupili pijanist Petar Klasan, violinist Marco Graziani i pijanistica Mija Miljković Đuzel te Zagrebački kvartet.

Harfistica Diana Grubišić Ćiković je u rodnoj Rijeci završila osnovnu i srednju glazbenu školu za klavir, istovremeno pohađajući i osnovnu i srednu školu za harfu u Ljubljani. Studij klavira završila je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1988., a studij harfe na Akademiji za glasbo u Ljubljani 1994. godine. Od 2002. kao docentica, a od 2015. kao profesorica, predaje harfu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Diana Grubišić Ćiković: tri desetljeća s harfom, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.