Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova sezona HKD-a na Sušaku: mnoštvo programa i klub za najvjernije

12.09.2022.

16:09

Autor: Tatjana Sandalj

Logo novog HKD kluba

Logo novog HKD kluba

Foto: - / Hrvatski kulturni dom na Sušaku

U novoj sezoni Hrvatski kulturni dom na Sušaku nudi HKD klub, jedinstveni program vjernosti u kulturi, te novi projekt Lektira u HKD-u.

Novost je HKD klub – program vjernosti u kulturi koji nagrađuje vjerne posjetitelje HKD-a za njihove dolaske na izvedbene i likovne programe, omogućava popuste za pojedine programe, te informira članove o svim događanjima u HKD-u.


Svakim dolaskom na neki od programa iz pet kategorija, posjetitelj dobiva pečat na člansku iskaznicu te s određenim brojem skupljenih pečata ostvaruje mogućnost da prikupljene bodove zamjeni za ulaznice, a kategorije u kojima se ostvaruju bodovi su: kazališne predstave, stand up programi, plesne predstave, lokalna nezavisna produkcija i izložbeni programi Galerije Kortil. Više provjerite OVDJE.


Od listopada kreće i projekt u suradnji HKD-a, osnovnih škola PGŽ-a i udrugom Livingstone – Lektira u HKD-u. Cilj projekta je približavanje izvedbenih umjetnosti školarcima kroz prikazivanje predstava koje su dio nastavnog programa. Za prvo polugodište najavljeni su naslovi: "Igra se nastavlja", "Grga Čvarak" i "Sunce djever i Neva Nevičica". 


Inače, do ljeta 2023. na pozornici Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku bit će prikazano mnoštvo scenskih programa, a u Galeriju Kortil vraća se ex libris, između ostaloga. 


Među scenskim programima su su dvije riječke premijere: humoristična predstava "Seks i glad (Doktor za one stvari)" redatelja Marija Kovača s Tarikom Filipovićem te predstava "Tvorničke postavke" zagrebačkog kazališta Moruzgva, prva režija glumice Ksenije Marinković.


Iz koncertnog programa izdvajamo nastup virtuoza Vlatka Stefanovskog s nacionalnim folklornim ansamblom Sjeverne Makedonije Tanec. Slijede gostovanja plesne kompanije iz SAD-a, jednog talijanskog kazališta, nekoliko festivalskih programa...


Poslušajte kako o novostima i sezoni govore ravatelj HKD-a na Sušaku Edvin Liverić i voditeljica galerije Jolanda Todorović:

Liverić i Todorović o dijelu onoga što nudi riječki HKD

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.