Hrvatski radio

Radio Rijeka

HNK Zajc: dva koncerta Riječanima na dar za Badnjak

22.12.2015.

11:27

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca i Riječki komorni orkestar, uz mlade riječke glazbenike, daruju Riječanima dva koncerta. Sretne blagdane poželjet će im na Badnjak u 11 sati ispred zgrade HNK Zajca, a u podne u zgradi.

Ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca nastupit će zbor riječke Opere pod vodstvom maestra Igora Vlajnića. Tom prigodom izvest će neke od najljepših hrvatskih adventskih i božićnih  pjesama poput: Visom leteć, Poslan bi anđel Gabrijel, Rosite nebesa odozgor, Raduj se, grade Nazaret, Zlatnih krila, Oj, pastiri, Radujte se narodi, Svim na zemlji i Veselje ti navješćujem, a otpjevat će i nezaobilaznu Tihu noć. U pjevanju im se mogu pridružiti svi koji to budu željeli. 

U zgradi HNK Zajca u podne slijedi koncert "Mladi Riječani muziciraju". Uz Riječki komorni orkestar, pod dirigentskim vodstvom Davida Stefanuttija, nastupit će mladi solisti: altistica Tea Ban, harfistica Veronika ĆikovićValentino Buić na rogu, Antonio Haller na oboi te Vid Veljak na violončelu.

Na programu će biti Divertimento in D i 3. koncert za hornu i orkestar u Es-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta, arija Qui sedes ad dexteram Patris iz Glorie Antonia Vivaldija, Koncert za harfu i gudače br. 6 u B-duru Georga Friedricha Händela te Koncert za obou u C-duru i Koncert za violončelo u D-duru Franza Josepha Haydna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.