Hrvatski radio

Radio Rijeka

HNK Zajc: Postanite zastupnikom jedinstvenog parlamenta

09.09.2016.

08:29

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jednom mjesečno postavljajte pitanja o radu HNK Ivana pl. Zajca, replicirajte, kritizirajte, predlažite... Ispravljajte netočne navode ili svoje nezadovoljstvo iskažite napuštanjem sjednice - na pozornici HNK Zajca u 19 sati počet će konstituirajuća sjednica Kazališnog sabora otvorenog svima.

Tema konstituirajuće sjednice Kazališnog sabora bit će "Vizija razvoja riječkog HNK 2016.-2020."”, a vodit će je v.d. intendanta Marin Blažević i v.d. ravnatelji umjetničkih ansambala.

Ulaz na sjednicu je slobodan. Članom Kazališnog sabora postajete dolaskom na sjednicu, dobijete člansku karticu, a pečati o sudjelovanju na mjesečnim sjednicama omogućavaju pospust od 50 posto na kupnju dviju ulaznica (osim Novogodišnjih koncerata, Super-gala koncerta 16. 11, premijera i komercijalnih gostovanja).

Riječ je o varijaciji programa Diplomirani gledatelj zamišljenom radi kritičkog i interdisciplinarnog promišljanja izvedbenih umjetnosti u Rijeci. Sjednice Kazališnog sabora bit će održavane jednom mjesečno, svaki mjesec vodit će ih druga osoba: članovi ansambala, orkestra, uprave, gosti, a saborski zastupnici pozvani su pitati, replicirati, kritizirati, predlagati.

"Naravno, stranke i koalicije mogu se slobodno osnivati ili sudjelovati u radu riječkog Kazališnog sabora kao nezavisni zastupnik", stoji u pozivu HNK Zajca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.