Hrvatski radio

Radio Rijeka

HNK Zajc: povratak "Rigoletta" nakon 20 godina

04.02.2016.

14:32

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijera jedne od najizvođenijih i najpopularnijih Verdijevih opera, "Rigoletto", zaživjet će na daskama riječkog HNK Ivana pl. Zajca u subotu 6. veljače pod dirigentskim vodstvom maestra Roberta Homena i u režiji Larya Zappie.

Verdijeva "Rigoletta" igrali su posljednji put u riječkom HNK Zajcu premijerno 1996. godine. Režiju i scenografiju tada je potpisao Zlatko Kauzlarić Atač.

Ova je opera klasika, dio tzv. željeznog repertoara i danas u njoj čitamo priču o nasilju, teroru i ljudskoj nemoći pred zlom. I upravo u tome je ljudsko prokletstvo, kaže redatelj Lary Zappia. Autorsku ekipu još čine scenograf Dalibor Laginja, kostimografkinja Sandra Dekanić i oblikovatelj svjetla Deni Šesnić.

Uz Vanju Zelčić u ulozi Gilde i slovenskog tenora Aljaža Farasina kao Duke, u naslovnoj ulozi nastupit će riječki operni prvak, bariton Robert Kolar, koji će ovom predstavom proslaviti 20 godina svog umjetničkog rada. Poslušajte što Kolar govori uoči premijere:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.