Hrvatski radio

Radio Rijeka

HNK Zajc prilagođava predstave slijepim i slabovidnim osobama

28.12.2017.

11:41

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HNK Ivana pl. Zajca nastavlja integrirati deprivilegirane sugrađane u kulturni i kazališni život: počinju s prilagodbama predstava za slijepe i slabovidne osobe. Prva prilagođena predstava je "Put oko svijeta u 80 dana", a izvedbe su 28. i 29. prosinca.

HNK Zajc, u suradnji sa zagrebačkom Udrugom Alternator, udrugom za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti te Centrom za audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom, počinje prilagođavati izvedbe predstava slijepim i slabovidnim osobama.

Udruga Alternator donirala je, zahvaljujući partneru projekta "Uključi me kulturno", tvrtki DM-Drogerie Markt, dvadeset prijemnika koji omogućavaju slijepima i slabovidnima praćenje predstave. 

Prva prilagođena predstava bit će Vernov "Puta oko svijeta u 80 dana" u adaptaciji Blažke Müller Pograjc i režiji Matjaža Pograjca. Izvedbe su 28. i 29. prosinca u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, s početkom u 19:30 sati. Opis predstave govorit će glumac ansambla Hrvatske drame Denis Brižić.

Na izvedbu 28. prosinca publika stiže organizirano, u suradnji s riječkom Udrugom slijepih i slabovidnih osoba, a na izvedbu 29. prosinca pozvani su svi građani kojima prijemnici mogu omogućiti ili olakšati praćenje predstave. Iz HNK Zajca iz mole da se prijave na blagajnu kazališta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.