Hrvatski radio

Radio Rijeka

HNK Zajc: prvi put u deset godina prihodi veći od rashoda

19.12.2017.

09:54

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proračunski rezultati HNK Ivana pl. Zajca su odlični, rekao je intendant Marin Blažević pred članovima Kazališnog sabora i dodao da je kazalište u ovoj godini ostvarilo milijun kuna veće prihode od rashoda, što se nije dogodilo posljednjih deset godina.

Nova kazališna sezona 2018./2019. prvi je puta najavljena čak devet mjeseci prije njezina početka. Marin Blažević je najavio sezonu koja počinje tek u rujnu iduće godine, a već je poznata zato što se pripremala u sklopu projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture.

Gledat ćemo premijerne predstave poput Mozartove opere "Figarov pir", "Romeo i Giuliett" na francuskom, dramu "Michelangelo Buonarroti" Miroslava Krleže te Straussovu operu "Salome". 

Kazališni sabor bio je povod da intendanta pitamo o rezultatima poslovanja kazališta, što je sa sanacijom balkona zgrade te koje ćemo to premijerne predstave moći gledati krajem iduće godine. Poslušajte odgovore:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.