Hrvatski radio

Radio Rijeka

HNK Zajc večeras otvara sva vrata za početak Riječkih ljetnih noći

30.06.2017.

12:03

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječke ljetne noći, 14. zaredom, otvaraju se večeras programom "Kazalište koje diše". Umjesto da Kazalište iziđe u Grad - uvodimo Grad u Kazalište, poručuju iz HNK-a Ivana pl. Zajca i građane pozivaju od 21 sat, kada otvaraju doslovno - sva vrata!

Večeras će riječko kazalište otvoriti sva vrata - binske i službene ulaze, bočne sigurnosne izlaze, glavni ulaz za publiku, ulaze za galeriju... Istovremeno će se izvoditi više od trideset različitih programa u svim scenskim i društvenim te gotovo svim radnim prostorima HNK-a Ivana pl. Zajca, od pozornice do galerije, od loža do garderoba, od atrija do studija, od foyera do šminkeraja.

Odlomke iz dvadesetak već poznatih ili pak budućih predstava i koncerata izvodit će skoro dvije stotine umjetnika i djelatnika kazališta. Posjetioci će moći ući u urede i prostorije u kojima se kreira i tehnički realizira kazališni program, probati scene nekih od najpopularnijih predstava, a kazalištarci će s gostima podijeliti svoje kazališne priče.

Program će trajati nešto više od sat vremena, tijekom kojih će svi koji u kazalište večeras dođu vidjeti plesne predstave iz neposredne blizine, hodati baletnom scenom, pjevati sa zborom, čuti muzičku probu opere La boheme koju u Zajcu pripremaju za sljedeću sezonu, moći kušati pizzu koju pripremaju glumci Talijanske drame, vidjeti scene iz premijerne predstave ovogodšnjih RLJN Stand up Zajc...

Program za najmlađe organiziran je u foyeru - uz tobogane, harfu, pjevanje i grickalice. Točno u 22 sata svi će se okupiti u gledalištu HNK-a Ivana pl. Zajca, gdje posjetioce očekuje veliko iznenađenje za finale otvaranja 14. Riječkih ljetnih noći. Što su sve pripremili u Zajcu za ovo ljeto, kako u kazališnoj zgradi, tako i na nizu lokacija u Rijeci i okolici, pogledajte na njihovim internetskim stranicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.