Hrvatski radio

Radio Rijeka

HNK Zajc: završila priča oko imenovanja intendanta i ravnatelja

30.12.2016.

15:45

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kazališno vijeće HNK Ivana pl. Zajca izabralo je nove ravnatelje Opere i Baleta. Ravnatelj Opere je Petar Kovačić, a baleta Maša Kolar, od 1. rujna. Marin Blažević od danas je intendant bez predznaka v.d.

Na današnjoj sjednici Kazališnog vijeća imenovani su ravnatelji HNK Ivana pl. Zajca: ravnateljica Hrvatske drame Jelena Kovačić; ravnateljica Talijanske drame Rosanna Bubola; ravnatelj Opere Petar Kovačić; ravnateljica Baleta Maša Kolar stupit će na funkciju 1. rujna, a do tada v.d. ravnateljica ostaje Kristina Kaplan; poslovna ravnateljica Martina Radelja, koju za vrijeme porodiljnog dopusta zamjenjuje Jasmina Šegon te v.d. ravnatelja Tehnike Alan Vukelić.

27. prosinca istekao je rok od 30 dana koji je Upravni sud odredio Ministarstvu kulture da se očituje o odluci riječkoga Gradskoga vijeća kojom je za intendanta HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci izabran Marin Blažević, a kojoj se usprotivio bivši ministar Hasanbegović.

"Prema Zakonu o kazalištima, nakon što je isteklo tih 30 dana samatra se da je automatizmom ostvarena pretpostavaka da potpišem ugovor kao intendant što sam danas i učinio. Nenad Šegvić, predsjednik Kazališnog vijeća i ja potpisali smo ugovor kojim se konačno zaključuje ova višemjesečna 'drama' oko izbora intendanta", zaključio je Blažević. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.