Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatska glazbena unija: nagrađeni Robert Funčić i Jovanka Bukvić Josie

24.11.2017.

15:30

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska glazbena unija odabrala je dobitnike ovogodišnjih nagrada što će se dodijeliti 7. prosinca u dvorani Lisinski u Zagrebu. Uz Josipu Lisac, Nenada Bacha, Mladena Maguda i Hladno pivo, nagrađeno je i dvoje naših sugrađana.

Nagrađeni su voditeljica glazbenog dućana Dallas Jovanka Bukvić - Josie, za doprinos promicanju hrvatske glazbe i Robert Funčić, za 40 godina na sceni.

Robert Funčić, skladatelj i producent, poznato je ime u sferi hrvatske pop glazbe, posebice riječke scene. Ovaj samozatajni umjetnik zaslužan je za mnogobrojne uspješne pjesame raznih domaćih izvođača. Autor i gitarist legendarnog riječkog benda Xenia, tvorac albuma "Tuga dolazi kasnije" Tine Vukov, producent na mnogim albumima i snimkama riječkih i drugih glazbenika, a odnedavno se predstavlja i kao kantautor .

Dallas, mali dućan u središtu Rijeke, u rujnu je proslavio 20. rođendan, a s njim i "zaštitno lice" dućana - Josie, koja je u njemu provela svih 20 godina, od samih početaka. Dućan je postao neka vrsta kultnog mjesta gdje se okupljaju zaljubljenici u glazbu, od kojih su česti gosti i sami glazbenici koji znaju navratiti na dozu razgovora.

Više o nagradama potražite na internetskim stranicama Hrvatske glazbene unije.

U nastavku pročitajte njihove biografije i poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.