Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatska premijera filma 'Polazište za čekanje'

28.03.2013.

09:04

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Art kinu Croatia u Rijeci večeras u 20 sati premijerno će biti prikazan film 'Polazište za čekanje' mlade Riječanke Maše Drndić. Produkciju filma potpisuje riječka udruga Filmaktiv, dok su za glazbu zaslužni Japanski premijeri.

Protagonist filma Polazište za čekanje autobusna je stanica Žabica, slijepo crijevo Rijeke, kolodvor koji je premalen za potrebe razvijenog grada, vječno privremeno rješenje. Lica radnika, putnika i prolaznika vode nas kroz dnevni boravak grada, maketu funkcionirajućeg kaosa, posve neobičnu zajednicu koja na autentičan način krpa rupe dotrajalog sistema, sizifovski kotrljajući se kroz dan...

Mlada riječka redateljica Maša Drndić kao snimateljica, montažerka i scenaristica potpisuje više od deset kratkih i srednjemetražnih igranih filmova, a eksperimentalnim i dokumentarnim filmom intenzivno se bavi već sedam godina.
Film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i HAVC-a temeljem Sporazuma o suradnji u jačanju lokalnih filmskih kapaciteta.

Je li to klasičan dokumentarni film, pitali smo Mašu Drndić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.