Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatski dizajn na izložbi u Tower centru

08.11.2013.

08:04

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najbolje što nudi hrvatski produkt dizajn bit će izloženo na dvije tisuće četvornih metara u Tower centru Rijeka od večeras do 20. studenoga.

Na izložbu Znati i moći pozvane su sve hrvatske industrije iza kojih stoji dizajn, a selekcija je osmišljena tako da se predstavi kreativni potencijal hrvatskih dizajnera. Na izložbi ćemo vidjeti mentorirane radove riječkih studenata na studiju dizajna u Zagrebu, dizajnere koji su prodali svoj dizajn (poput Marka Pavlovića), dizajnere koji sami proizvode i grade svoje brandove (Svjetlana Despot, Filip Gordon Frank, Maja Mesić i Grupa), riječki brand Data By Despot te hrvatsku industriju (Kvadra, Regeneracija, Intera i Inkea).

Tome je još dodan i „dnevni boravak“ – nekoliko scena aranžiranih proizvodima izlagača, kao i Pop up shop Znati i moćiPrvi postav izložbe Riječani su već mogli vidjeti u galeriji Kortil u sklopu Start up inkubatora, gdje su tri dana bili izloženi radovi mladih dizajnera koje je izabrao Mladen Orešić s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Proširena verzija izložbe koja se postavlja u Toweru nastala je na volonterskim temeljima kao plod želje da se pokaže kako hrvatski dizajn, unatoč nerazumijevanju proizvođača i potrošača u Hrvatskoj, ipak postoji, razvija se i širi na inozemna tržišta. Svi izlagači osim studenata ravnopravno dijele sve zajedničke materijalne troškove, a autorica postava je riječka dizajnerica Svjetlana Despot.

Izložba je postavljena na 3. katu Tower centra Rijeka u bivšem prostoru Magme, a otvorenje je u petak 8. studenog u 19 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.