Hrvatski radio

Radio Rijeka

Htjeli ste znati više o Frankopanima, a nije vam se dalo istraživati?

31.10.2018.

13:51

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Putnici koji se namjere doznati više o frankopanskoj baštini u Primorsko-goranskoj županiji, od sada mogu zaviriti u monografiju "Putovima Frankopana", na tiskanim stranicama ili u online izdanju. Monografija je danas predstavljena u Rijeci.

Informacije o Frankopanima prikupljene s raznih strana, na jednom mjestu, pisano znanstveno-popularno - to je monografija "Putovima Frankopana". Dvadeset dvoje autora, redom znanstvenika, informacije je interpretiralo razumljivo običnom radoznalom hodaču istražitelju, istaknula je jedna od urednica izdanja Ines Srdoč Konestra.

Znači, dođete li u Bribir ili Novi, odete na internet i možete pročitati različite informacije o lokaciji na kojoj se nalazite. Ili možete lutati otokom Krkom, po Frankopanskoj ruti, i saznati cijeli niz činjenica koje do sad nisu bile objedinjene na jednom mjestu.

"Mogli ste nešto znati o kaštelu, ali niste znali nešto o donacijama koje su Frankopani činili za crkve i za samostane. Sad je to sve dostupno i vrlo primjereno uporabnoj vrijednosti - Frankopanskoj ruti", zaključuje Srdoč Konestra.

Kulturno-turistička ruta "Putovima Frankopana" je projekt Primorsko-goranske županije vrijedan 64 milijuna kuna, a većina od 47 milijuna sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poslušajte dio atmosfere s predstavljanja monografije i razgovor s urednicom Srdoč Konestrom u emisiji Tris:

Galerija
Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.