Hrvatski radio

Radio Rijeka

Idealan poklon za Valentinovo: posvojite stablo i darujte ga boljoj polovici

25.01.2022.

11:49

Autor: Olivera Vinković

drvored ljubavi

drvored ljubavi

Foto: - / pixabay

Iako je 15 stabla za ovu godinu već posvojeno, priča o projektu Drvored ljubavi u Crikvenici, još je itekako zanimljiva...

Naime, svi koji žele mogu posvojiti stablo ( da dobro ste čuli - posvojiti) i na primjer, darovati ga voljenoj osobi za Valentinovo, ili samo provoditi vrijeme s dijelom prirode koji ste osigurali sebi, ali i čitavom planetu za ekološki bolje sutra.


Ove će se godine Drvored ljubavi zasaditi na dvjema lokacijama. Nastavit će se sadnja Drvoreda ljubavi uz šetnicu Dubračina te će biti moguće usvojiti 20 stabala raznih vrsta, dok će druga lokacija biti kod Srednje škole dr. Antuna Barca gdje će usvojitelji moći usvojiti 2 stabla.


Kao i dosadašnjih godina, cijena za usvajanje stabla je 300 kuna, a uz svako stablo dolazi i metalna pločica sa natpisom po želji usvojitelja. Stabla se sade u ožujku odnosno travnju, s obzirom na vrstu, vrijeme sadnje i vremenske prilike te se o njima brine komunalno trgovačko poduzeće Eko Murvice. 


Svi oni koji svoje stablo usvoje kao poklon za Valentinovo i jave se do četvrtka 11. veljače, na mail adresu će dobiti grafičko rješenje pločice koja će nakon sadnje stabla biti ugrađena pored stabla kako bi imali dokaz ukoliko žele iznenaditi voljene osobe. Za sve usvojitelje koji se jave nakon tog datuma, grafičko rješenje biti će dostavljeno kroz tjedan nakon Valentinova.


Za usvajanje stabala svi zainteresirani mogu se javiti na mail adresu: anja.baricevic.biuk@crikvenica.hr ili na broj telefona 051/455-404 te tako usvojiti stablo kao lijepu uspomenu ili darovati stablo kao jedinstveni poklon.

 

Razgovarali smo o projektu sa Silvijom Crnić iz Grada Crikvenice o ovom hvale vrijednom projektu koji živi već šestu godinu, a sigurno će i dulje. Poslušajte:

posvojeno stablo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.