Hrvatski radio

Radio Rijeka

19:46 / 05.03.2018.

Autor: Blanka Uzelac

Ideja o poslovnom klubu Rijeka EPK koji će spojiti kulturu i poduzetništvo

Poslovni klub za podršku riječkoj kulturi predstavljen je u foajeu riječkog HNK (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka)

Poslovni klub za podršku riječkoj kulturi predstavljen je u foajeu riječkog HNK (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Spoj kulture, umjetnosti i poduzetništva u projektu Rijeka europska prijestolnica kulture, trebao bi prerasti u poslovni klub što će okupljati poduzetnike koji aktivno žele podržati i financirati projekt Rijeka EPK, ne samo do 2020. godine, nego i dulje.

Stoga je u HNK Ivana pl. Zajca održana svečanost uz gala-koncert za uzvanike iz političkoga, gospodarskog, društvenog i kulturnog života da im se približi ideja o formiranju kluba.

Predstavnicima Ine, HEP-a, Croatia osiguranja, Jadrolinije, Jadran galenskog laboratorija i drugih, inicijativu o spoju kulture i poduzetništva predložili su direktorica trgovačkog društva Rijeka 2020 Emina Višnić i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

"Predložili smo poduzetnicima Rijeke i Primorsko-goranske županije da osnuju, ako će biti voljni, klub kao oblik podrške kulturi na dugi rok, dakle ne samo EPK, nego da to ostane kao svojevrsno nasljeđe EPK. Na taj način mislim da će Rijeka doista postati prvi grad u zemlji, ako ne i šire, koji će imati jednu takvu filantropsku inicijativu, gdje će udruženi poduzetnici ulagati u zajednicu, i to kroz projekte kulture i umjetnosti", rekla je Višnić, dok je Obersnel dodao: "Ne s namjerom da samo tražimo njihovo sponzorstvo, nego da u cijelom projektu i oni prepoznaju svoju šansu za daljnji razvoj". Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.