Hrvatski radio

Radio Rijeka

Intendant Marin Blažević o visokim honorarima u Kazalištu

08.10.2020.

11:24

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Unatoč dokumentima objavljenim u rubrici "Transparentno kazalište", mnoge Riječane i Riječanke zanimaju i dodatne informacije o troškovima, honorarima i ostalim kontroverznim temama vezanim uz riječki HNK Ivana pl Zajca.

Da bismo možda šire i preciznije shvatili što se krije iza tih upitnika, u naš radijski studio na Korzu pozvali smo Marina Blaževića, intendanta riječkog Kazališta.

Kroz razgovor smo saznali glavne načine financiranja Kazališta i smjernice kojim se novac troši. Posebno je Blažević razložio po stavkama trošak dolaska i nastupa svjetski poznate operne pjevačice Karite Mattile, kao i sve troškove vezane za angažman glumice Mire Furlan u dramskom spektaklu "Vježbanje života - drugi put".

Razgovor je bio poduži, upitnika će sigurno biti još, a u audio snimci poslušajte razgovor koji je s intendantom Kazališta, Marinom Blaževićem, vodila Gloria Fabijanić Jelović.

Marin Blažević o honorarima, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.