Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:16 / 25.10.2016.

Autor: Saša Vuksan

Interaktivni vodič "Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko i englesko izdanje tiskanog interaktivnog vodiča "Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače" od četvrtka će biti dostupan djeci iz osnovnih škola. Planira se i elektronska mrežna verzija te zvučni vodič kroz povijest palače.

Kako je danas najavila autorica Denis Nepokoj, riječki Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja će vodičem "Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače" povijest palače, koja je upisana u registar nepokretne baštine Republike Hrvatske, zanimljivom interaktivnom pričom približiti djeci na hrvatskom i engleskom jeziku.

Planira se i elektronska mrežna verzija te zvučni vodič kroz povijest palače. Početna tiraža tiskanog je 800 primjeraka, a stoji 70 kuna.

Predstavljanje je u četvrtak 27. listopada u Guvernerovoj palači, od 11 sati. Nastupit će zbor Osnovne škole Kantrida - Kantridska jedra. Tiu će predstavljati glumica riječkog kazališta lutaka Petra Šarac.

O Tiji i njenom vođenju palačom govori Denis Nepokoj, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.