Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Interface" - digitalna umjetnost u bivšem Buddhi

03.07.2013.

15:04

Autor: Larissa Smokvina / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radionice, performansi i projekcije vezane za digitalne umjetnosti održavaju se do nedjelje u prostoru bivšeg Buddha bara, u okviru manifestacije "Interface".

Interdisciplinarni umjetnički program usmjeren je na istraživanje odnosa digitalnih medija i drugih umjetnosti - slikarstva, kiparstva, glazbe… U okviru programa održavaju se radionice 3D mappinga, audio-vizualnog generiranja te BioArta. Cilj Interfacea je povezati različitih umjetnika s širokom publikom.

Glavni dio sedmodnevnog programa predviđen je za petak i subotu od 21 sat, u prostoru gdje je nekada bio Buddha bar na riječkoj Rivi. Održavat će se projekcije i prezentacije radova nastalih na radionicama koje su počele u ponedjeljak i na kojima sudjeluju domaći i strani umjetnici.

Predviđena je i revija eksperimentalnih animiranih filmova, interaktivni audio-video performansi te koncertni performans grupe Leut Magnetik iz Splita. Interface su organizirali stvaralačka mreža Zebra i zagrebačke galerije Greta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.