Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivana Srbljan: Carmen u Areni bit će spektakl perspektiva

20.07.2019.

11:25

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: HNK Zajc

Foto: HNK Zajc

Foto: - / -

Drugi festival Ljetne klasike Opere HNK Ivana pl. Zajca održat će se u Areni u Puli s tri iznimne izvedbe: "Aida" 25. srpnja, Beethovenova "Deveta simfonija" 27. srpnja i "Carmen" 1. kolovoza. Postoje barem tri razloga zbog kojih je izvedba opere "Carmen" u pulskoj Areni iznimna i nezaobilazna.

Bizetova slavna opera, jedna od najizvođenijih u svijetu, režirana je posebno za Arenu u Puli. Spektakularna arhitektura Arene, ujedno je i scenografija predstave: gradski trg, strme ulice, brdovita Španjolska, arena u Sevilji gdje se odvija korida.

Drugo po čemu je iznimna jest način na koji se zbor i balet upuštaju u interakciju s publikom koja sjedi na tom dijelu tribina i angažiraju je da se pridruži izvedbi predstave.

Strastvena i ekspresivna gluma izvanrednih solista u dramatičnim ljubavnim i ljubomornim scenama ostavlja publiku bez daha - i to je treći razlog zbog kojeg vrijedi doživjeti "Carmen" u pulskoj Areni.

Dok čekamo četvrtak 1. kolovoza, slušamo razgovor s Carmen - mezzosopranisticom Ivanom Srbljan:

Ivana Srbljan: Pulska Carmen bit će spektakl perspektiva

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.