Glavna namirnica ovotjedne slastice iz primorske kuhinje je lješnjak. Orašasti plod kojem je sasvim malo tostiranja dovoljno da prostoriju ispuni prepoznatljivim mirisom, a možete zamisliti kakav mu je onda okus. Svakako isprobajte ovotjedni recept.
24.11.2021.
10:00
Autor: HRT - Radio Rijeka
Glavna namirnica ovotjedne slastice iz primorske kuhinje je lješnjak. Orašasti plod kojem je sasvim malo tostiranja dovoljno da prostoriju ispuni prepoznatljivim mirisom, a možete zamisliti kakav mu je onda okus. Svakako isprobajte ovotjedni recept.
HRSKAVCI OD LJEŠNJAKA
Za tijesto: 3 bjelanjka, malo soli, 150g šećera, 120g poprženih mljevenih lješnjaka, 100g listića badema
Za kremu: 150g slatkog vrhnja, 150g tamne čokolade
Postupak:
Za kremu na laganoj vatri zagrijavajte vrhnje i čokoladu dok se otopi i poveže u homogenu smjesu. Ohladite.
Za tijesto od bjelanjaka, soli i šećera istucite čvrsti snijeg. U njega polako špatulom umješajte mljevene lješnjake.
Lim obložite masnim papirom a pećnicu zagrijte na 180°C. Smjesu stavite u vrećicu za brizganje s okruglim, širim nastavkom pa na limu izrađujte štapiće oko 4 cm dužine. Sad ih pospite listićima badema i stavite peći na oko 15 minuta dok lijepo ne porumene. Ohladite.
Mikserom pjenasto istucite kremu pa njome spajajte dva po dva hrskavca.
Ovako pripremljeni mogu se odmah poslužiti.
Uživajte!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora