Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:00 / 24.11.2021.

Autor: HRT - Radio Rijeka

Iz primorske kuhinje: Hrskavci od lješnjaka

FOTO: Marijan Susenj / PIXSELL

FOTO: Marijan Susenj / PIXSELL

Foto: - / -

Glavna namirnica ovotjedne slastice iz primorske kuhinje je lješnjak. Orašasti plod kojem je sasvim malo tostiranja dovoljno da prostoriju ispuni prepoznatljivim mirisom, a možete zamisliti kakav mu je onda okus. Svakako isprobajte ovotjedni recept.

HRSKAVCI OD LJEŠNJAKA

Sastojci:

Za tijesto: 3 bjelanjka, malo soli, 150g šećera, 120g poprženih mljevenih lješnjaka, 100g listića badema

Za kremu: 150g slatkog vrhnja, 150g tamne čokolade

Postupak:

Za kremu na laganoj vatri zagrijavajte vrhnje i čokoladu dok se otopi i poveže u homogenu smjesu. Ohladite.

Za tijesto od bjelanjaka, soli i šećera istucite čvrsti snijeg. U njega polako špatulom umješajte mljevene lješnjake.

Lim obložite masnim papirom a pećnicu zagrijte na 180°C.  Smjesu stavite u vrećicu za brizganje s okruglim, širim nastavkom pa na limu izrađujte štapiće oko 4 cm dužine. Sad ih pospite listićima badema i stavite peći na oko 15 minuta dok lijepo ne porumene. Ohladite.

Mikserom pjenasto istucite kremu pa njome spajajte dva po dva hrskavca.

Ovako pripremljeni mogu se odmah poslužiti.

Uživajte!