Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz primorske kuhinje: Keksići s cimetom i bademima

17.11.2021.

12:20

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Zarko Basic / Pixsell

Foto: Zarko Basic / Pixsell

Foto: - / -

Glavni sastojci ovotjedne slastice iz primorske kuhinje su aromatični i zdravi, uvjetno rečeno, orijentalni cimet te raznim nutrijentima bogati orašasti plod badem. Zvuči obečavajuće? I nama. Provjerite recept!

KEKSIĆI S CIMETOM I BADEMIMA

Sastojci:

150g brašna, 1 prašak za pecivo, 

100g oguljenih mljevenih badema,

150g šećera u prahu, 

100g putra, malo soli,

1 vanilin šećer,

ribana korica pola limuna,

1 žl. cimeta, među prstima mljevenog klinčića

Za ukrašavanje: 1 jaje i oko 150g oguljenih badema

Postupak:

U veću zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo. Dodajte šećer u prahu, vaniliju i sol te sve začine. Dobro promješajte.

U sredinu namrvite putar i razbijte jaje.

Nabrzinu umijesite tijesto, umotajte ga u foliju i pustite u frižideru da odmori makar sat vremena.

Radnu površimu malo pobrašnite pa tijesto razvaljajte na oko 3 mm debljine. Izrezujte keksiće kalupićima kakve želite i posložite na lim obučen u masni papir.

Svaki keksić premažite umućenim jajetom i u sredinu utisnite badem. Pecite na 180°C oko 15 min. Miris koji će vam se širiti kuhinjom je božanstven.

Ako dobro ohlađene keksiće spremite u kutiju mogu vam stajati do dva tjedna.

Dobar tek!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.