Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izbor filmova sa ZFF-a u Art-kinu Croatia

09.11.2012.

15:06

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Art-kino Croatia će tijekom zadnja tri dana obljetničkoga, desetog Zagreb Film Festivala, od 19. do 21. listopada, izabrane filmove ZFF-a prikazati i riječkoj publici.

Program u petak otvara treći film komičarskog trojca kojeg čine Dominique Abel, Fiona Gordon i Bruno Romy. U maniri slapstick komedije, film Vila pripovijeda o neobičnom susretu činovnika i vile.

Sa ZFF-a stiže i Contact High Michaela Glawoggera, europska komedija apsurdnih situacija i nesporazuma u kojoj torba s tajanstvenim sadržajem svim uključenim šašavim likovima remeti planove i odvodi ih u Poljsku.

Tu je i nizozemski obiteljski film Kauwboj Boudevijna Koolea, čija je dirljiva priča o odrastanju na ovogodišnjem Berlinaleu osvojila glavnu nagradu za dječji film. Kauwboj se prikazuje u nedjeljnoj matineji u 11 sati.

Posebna je poslastica dokumentarni film Marina Abramović: Umjetnica je prisutna redatelja Matthewa Akersa, koji prati njezinu glasovitu izložbu u njujorškom MOMA-i 2010. godine. Najnoviju hrvatsku kratkometražnu produkciju predstavit će izbor iz natjecateljskog programa ZFF-a Kockice.

Dane ZFF-a zatvara rumunjska drama Svi u našoj obitelji koja je osvojila nagradu Srce Sarajeva. Raspored prikazivanja filmova pogledajte ovdje.

Program najavljuje Ana Šegrt iz Art-kina Croatia:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.