Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izložba Nepoznati Klimt u riječkoj Palači šećera još samo do kraja ožujka

23.03.2022.

09:51

Autor: Tatjana Sandalj

''Nepoznati Klimt - ljubav, smrt, ekstaza''

''Nepoznati Klimt - ljubav, smrt, ekstaza''

Foto: Dnevnik / HRT

Izložbu "Nepoznati Klimt - ljubav, smrt, ekstaza", koja je postavljena u Palači šećera gotovo godinu dana, pogledalo je petnaestak tisuća posjetitelja. Oni koji još nisu, a žele ili žele doživljaj ponoviti to mogu učiniti još do kraja ožujka.  

Radovi Gustava Klimta, Ernsta Klimta i Franza Matscha u predstavljeni su u Muzeju grada Rijeke u Palači šećera nakon restauracije.


Riječ je o radovima koji su 1885. godine kratko bile izložene u Beču, a potom su postavljeni na njihova mjesta na stropu i prosceniju riječkog kazališta, danas HNK Ivana pl. Zajca. Dvadesetak metara iznad glava publike proveli su 136 godina. 


"Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza" omogućila je ljubiteljima umjetnosti pogled izbliza, a obzirom da se Gustav Klimt uzdigao do ranga umjetničke superzvijezde, njegovi "riječki" mladenački radovi postali su zanimljivi publici, pa su među ovih petnaestak tisuća posjetitelja bili i brojni gosti iz inozemstva.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.