Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izložba o riječkom torpedu gostuje u Beču

19.11.2017.

13:02

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložba Muzeja grada Rijeke "Riječki torpedo - prvi na svijetu" sljedećih tjedana gostuje u Beču. Izložbu u Alte Schieberkammer Schmelz u Meiselstraße 20 organizira Hrvatska akademska zajednica u Austriji.

Riječki torpedo - prvi na svijetu izložba je koja je u rujnu prošle godine bila postavljana na riječkome Korzu. Izložba će biti postavljena u reprezentativnoj zgradi Alte Schieberkammer Schmelz u Meiselstraße 20, u 15. bečkom okrugu (Bezirku). 

Svečano otvaranje izložbe bit će u utorak 21. studenoga u 18 sati i ostat će postavljena do 4. prosinca. Pokrovitelj izložbe je Magistrat grada Beča za kulturu. Ova je izložba doprinos promociji Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020., ističe direktorica Hrvatske akademske zajednice u Austriji Anamarija Manestar.

Ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović kaže da je izložba i doprinos prekograničnoj, europskoj suradnji i promidžbi tehničke zbirke Muzeja. To je ujedno i najava nove velike izložbe torpeda koja će u Rijeci biti upriličena uoči 2020. u obimu i postavu primjerenom važnosti što će je Rijeka uskoro imati.

Iz Beča se javio ravnatelj Dubrović, poslušajte: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.