Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izložba "Šetnja / Passeggiata": pola stoljeća Rijeke i Maura Stipanova

19.12.2018.

17:58

Autor: Tatjana Sandalj

Mauro Stipanov tijekom postavljanja izložbe (Foto: Muzej grada Rijeke)

Mauro Stipanov tijekom postavljanja izložbe (Foto: Muzej grada Rijeke)

Foto: - / -

Izložba slika "Šetnja / Passeggiata" bit će otvorena u Muzeju grada Rijeke u četvrtak 20. prosinca u 19 sati. Mauro Stipanov predstavlja tematsku retrospektivu radova što su nastajali od 1973. godine, a tema je - Rijeka.

"Mauro Stipanov potječe iz fijumanske obitelji koja je svojevrstan gradski fenomen – slikali su i djed i otac i stric. On sam je već pola stoljeća riječka likovna činjenica. O tomu svjedoče brojne izložbe kojima se predstavio kao autor trajne sklonosti eksperimentima bojom i formom", stoji u najavi izložbe.

"Šetnja / Passeggiata" predstavlja dosad neizlagan ciklus riječkih prizora koji, unatoč širokom vremenskom rasponu u kojem su slike nastajale, predstavlja jedinstvenu likovnu cjelinu. Autor ne skriva osobnu bliskost s pojedinim dijelovima grada, ali isto tako ne slika samo ono što smatramo važnim i lijepim, pa ciklus bilježi umjetnikov stilski razvoj i promjene kroz koje prolazi grad.

Izložba će trajati do 28. veljače 2019. godine, a zašto su u Muzeju grada odlučili postaviti likovnu izložbu iako inače to ne rade, tumači ravnatelj Ervin Dubrović - poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.