Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izložba "Strast, ljubav, fotografija, Rijeka" na Korzu

28.07.2016.

11:03

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na riječkom Korzu otvorena je izložba fotografija Fotokluba Rijeka. Izložba naziva "Strast, ljubav, fotografija, Rijeka" ostat će otvorena do 9. rujna i predstavlja riječke motive iz arhiva kluba, rekao je predsjednik Fotokluba Rijeka Borislav Božić

Nakon brojnih izložbi u Galeriji Principij, ovo je prvi put da Fotoklub Rijeka u svojih osamdesetak godina izlaže u najljepšoj riječkoj galeriji, na Korzu, rekao je prigodom otvorenja izložbe riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Riječki fotografi, amateri i profesionalci, bitan su dio europske kulturne baštine, a na ovoj je izložbi predstavljeno 46 autora značajnih za recentno hrvatsko fotografsko stvaralaštvo, rekao je Borislav Božić te naveo samo neke: Fernanda Soprana, Borisa Pajkurića, Đoku Milekića, Viktora Hreljanovića te još aktivnog Borislava Ostojića. Njihova se djela mogu usporediti s fotografijama aktualnih riječkih autora, s temama i motivima ovog područja - grada Rijeke, riječke luke i mora.

Dio fotografija iz arhiva predstavlja 50-te godine prošlog stoljeća, a neke od izloženih fotografija snimljene su doslovce od jučer. Zanimljiva je prilika da vidimo kako je Rijeka izgledala davno, a kako danas, rekao je gradonačelnik Obersnel te dodao kako su neki riječki motivi, naravno, vječni. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.