Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jani Novak najavljuje: Laibach ponovno u Rijeci

01.05.2019.

12:07

Autor: Tatjana Sandalj

S koncerta Laibacha u zagrebačkoj dvorani Lisinski prije dvije godine (Foto: Jurica Galoić / Pixsell)

S koncerta Laibacha u zagrebačkoj dvorani Lisinski prije dvije godine (Foto: Jurica Galoić / Pixsell)

Foto: - / -

Kontroverzna slovenska grupa Laibach nakon devet godina nastupa u Rijeci. 11. svibnja u Pogonu kulture predstavit će aktualni koncertni program The Sound of Music. Nakon tridesetak koncerata po Europi, turneju nastavljaju nastupima u Zadru, Rijeci i Zagrebu.

Kultni bend će setom The Sound of Music predstaviti najveće hitove iz svih stvaralačkih faza, među kojima su "Life Is Life", "Resistance Is Futile", "Smrt za smrt", "Now You Will Pay", "Eurovision", "The Whistleblowers" i Laibachove reinterpretacije songova dua Rodgers & Hammerstein napravljenih za mjuzikl "Moje pjesme, moji snovi".

Grupa je u studenome 2018. godine izdala i album The Sound of Music, inspiriran istoimenim holivudskim mjuziklom iz 1965., a ideja za album nastala je tijekom Laibachove turneje po Sjevernoj Koreji 2015. godine. Naime, Laibach je prvi inozemni bend koji je nastupio u Sjevernoj Koreji. 

Nemamo čvrstog sistema koji bi se mogao definirati, ustvrdio je Ivan Jani Novak koji se radi najave koncerta u programu Radio Rijeke javio iz Portugala, poslušajte:

Jani Novak: Doviđenja u Rijeci!, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.