Hrvatski radio

Radio Rijeka

Janoska Ensemble zarobio čula zainteresirane publike

22.10.2017.

08:57

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nesvakidašnju glazbenu poslasticu priuštio je mnogobrojnoj publici Janoska Ensemble u opatijskom centru Gervais, koncertom koji je održan u organizaciji Festivala Kvarner. Izvedba obiteljskih glazbenika, koji već šest generacija njeguju glazbeni izričaj, oduševila je publiku.

Njih četvorica, nasmijanih, zaigranih čarobnjaka koji su se igrali glazbenim partiturama svepoznatih klasičnih djela pretvarajući ih kroz svoje aranžmane u neke nove glazbene stranice, iskušavajući poznate motive kroz ritam improvizacije jazza i nadahnutog popa, i tako zarobivši  čula zainteresirane publike.

Dvije violine, klavir i kontrabas, svaki od njih velemajstor i virtuoz na svom instrumentu sa strašću užitka sviranja, pretapali su svoje iznimno glazbeno umijeće jedan na drugog, solistički se predstavljajući kroz svako izvedeno djelo kao vrhunski instrumentalisti i sjajni skladatelji i aranžeri. I sve to uz duhovite i tople najave svakog izvedenog glazbenog broja.  

Nešto više od sat vremena izvedbe prošlo je poput treptaja, zanosna i proživljena izvedba oduševila je publiku koja je dobila i dva sjajna dodatka – Paganinosku i Mission Impossible.

Bio je to koncert koji se ne zaboravlja lako i hvala na tome Festivalu Kvarner.

Osvrt Glorije Fabijanić Jelović:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.