Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jazz Ex Tempore: mediteranska "kuhinja" egipatskih i opatijskih džezera

24.10.2019.

12:18

Autor: Olivera Vinković

Foto: Liburnia Jazz

Foto: Liburnia Jazz

Foto: - / -

Opatija će i ove tradicionalno ugostiti sada jubilarni 15. Jazz Ex Tempore. Glazbena događanja za publiku počinju danas radionicama u Villi Antonio, a finalni koncert je 26. listopada u opatijskom Centru Gervais.

Jazz Ex Tempore ove će godine prijeći na drugu stranu Mediterana i po prvi puta dovesti glazbenike iz Egipta, rekao nam je organizator događaja Elvis Stanić. "Jedan od sudionika je i direktor velikog Cairo Jazz Festivala Amro Salah, a uz njega dolzi i jedna od najznačajnijih egipatskih jazz pjevačica Noha Fekry", naveo je Stanić.

Naravno, glazbenici će u međuvremenu svih pet dana, vježbati i stvarati glazbu te pripremati novi repertoar za finalni koncert 26. listopada u Centru Gervais u Opatiji.

Ulaznice se mogu nabaviti putem Festivala Opatija i na mojekarte.hr, a studenti, umirovljenici i članovi Hrvatske glazbene unije imaju 50 posto popusta. Detaljni raspored događanja pogledajte ovdje, a poslušajte i razgovor Dražena Zime s Elvisom Stanićem:

Jazz Ex Tempore, pripremio Dražen Zima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.