Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jazz Ex Tempore posvećen ženama u jazzu

08.11.2018.

10:36

Autor: Olivera Vinković

Foto: Facebook događaj

Foto: Facebook događaj

Foto: - / -

14. izdanje projekta Jazz Ex Tempore, koje će se održati od 10 do 15. studenoga u Opatiji, u potpunosti je posvećeno ženama u jazzu, rečeno je danas u Opatiji na predstavljanju ovogodišnjega programa.

Žene se rijetko odlučuju na studij jazza (ima ih samo oko 9 %), rijetko su lideri bandova te se rijetko bave skladanjem, stoji u opisu organizatora.

Tijekom projekta Jazz Ex Tempore, glazbenice će u Vili Antonio održati i dvije radionice otvorene i besplatne za javnost12. 11. u 19 h - Yazz Ahmed: Arapska glazba i jazz te 13. 11. u 19 h: Andrea Vicary, Yazz Ahmed, Rosa Brunello, Alba Nacinovich: Žene u jazzu.

Na ovogodišnjem Jazz Ex Tempore predstavit će se jazzistice koje se svakodnevno susreću s takvim predrasudama i koje nastoje promijeniti percepciju žene u jazzu.

To su: Yazz Ahmed, bahreinska trubačica i skladateljica, Andrea Vicary, britanska pijanistica i profesorica jazz kompozicije na londonskom Trinity Collegeu; Rosa Brunello, mlada talijanska kontrabasistica te Alba Nacinovich, hrvatska pjevačica snažne individualnosti koja je je u hrvatski jazz uvela live looping.

Završni koncert održat će se u srijedu, 14. 11. u Velikoj dvorani Centra Gervais s početkom u 20 h.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.