Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jazz poslastica u Rijeci: Vrijeme je za 25. Jazz time!

10.11.2016.

11:43

Autor: Matea Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

1992. godine Vladimir Gašparović započinje suradnju s Odjelom gradske uprave za kulturu te na inicijativu profesora Doriana Hatte pokreću festival jazz glazbe “Jazz Time”. Već sljedeće godine festival je dosegao međunarodnu razinu, a onda postao i jedan od najvećih jazz festivala u Hrvatskoj.

"Kriza je već svima poznati termin, nažalost, ali potrudit ćemo se da Rijeka dobije onakav jazz kakav i zaslužuje", rekao je u programu Radija Rijeke umjetnički direktor festivala Damjan Grbac.

25. godina postojanja, srebrni pir festivala, održat će se od 16. do 19. studenoga i to na dvije lokacije: u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i na Botelu Marina. Nakon najavljenih Tamara Obrovac Quarteta, Chui, Bow vs. Plectrum, 25. JazzTime Rijeka najavljuje i dva velika inostrana izvođača, a to su Marc Abrams Trio i Roberto Gatto Trio.

"Zaista mislim da će ovo biti odličan festival, potrudit ćemo se da bude pravi jazz show. Jazz glazba prisutna je na svim područjima i u zadnje vrijeme veliki je "boom" jazz projekata i glazbenika. Želimo da se to promovira i prezentira, da se posluša nešto novo od naših glazbenika, pa i stranih", objašnjava Damjan Grbac. Ovaj festival jedan je od pokušaja spajanja navedenoga u sve pore društva.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HKD-a te preko sustava Entrio (https://www.entrio.hr/). Dnevnu ulaznicu možete kupiti po cijeni od 70 kuna, a ulaznica za sva tri dana košta 150 kuna.

Zadnji dan, 19. studenog, na Botelu Marina, mlade snage jazza predstavljaju svoje projekte. "Zabava je zagarantirana, jest će se torta, a ulaz je slobodan",naglašava Grbac.

Detaljan program i informacije o izvođačima možete poslušati u zanimljivome razgovoru:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.