Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jedinstveno: Lošinjski povijesni podvodni park

31.07.2013.

12:12

Autor: Branko Domac / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povijesni podvodni park, jedinstveni projekt tog tipa u Hrvatskoj, otvoren je u uvali Čikat u Malom Lošinju. Uz prvi uron premjerno je prikazan promotivni film 'Lošinjski povijesni podvodni park'.

Na jedanaest lokacija u Podvodnom parku smještene su replike Apoksiomena u naravnoj veličini, amfora i mletačkih topova, stara sidra i druge zanimljivosti. Planirano je da se u njemu održavaju izložbe naših poznatih podvodnih fotografa.

Vrpcu u uvali Čikat prerezala je bivša prvakinja Hrvatske u ronjenju na dah Magda Milas. Ideja je, kazao je Dražen Valerijev, okupljenim uzvanicima, bila promidžba ronilačkog turizma i upoznavanja ronilaca s povijesnim znamenitostima Kvarnerskog podmorja. Nosioci priče koju svi već nazivaju nezaobilaznim dijelom lošinjskog brenda, su ronilački klubovi Diver Lošinj i Diver sport Rijeka koji su za projekt od Ministarstva turizma, u sklopu programa Inovativni turizam dobili 100 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Iz Malog Lošinja javlja Branko Domac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.