Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jelena Lopatić: Uz Frljića sam zavoljela angažirani off-teatar

06.01.2016.

17:14

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glumica Jelena Lopatić dobitnica je nagrade riječkog HNK za najbolju žensku ulogu u prošloj kazališnoj sezoni, i to u predstavi "Trilogija o hrvatskom fašizmu" Olivera Frljića i Marina Blaževića, o čemu je glasala publika.

Jelena Lopatić ističe da joj je ova nagrada, iako ih je dobila već nekoliko, jedna od najdražih baš zato što joj ju je dodijelila publika. Igrala je u gotovo svim riječkim predstava Olivera Frljića i rado s njim surađuje, a znaju se još sa zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti – bili su ista generacija polaznika, ona na glumi, a on na režiji. 

Dodaje kako je odavno željela raditi s njim i sviđa joj se  što točno zna što hoće od glumaca i predstave. Iako je glumila u filmovima i televizijskim serijama, najdraže su joj "daske što život znače", a voli sve vrste žanrova - i dramu, i komediju, no uz Olivera Frljića posebno je zavoljela angažirani off-teatar. Smatra da Frljić to radi vrlo dobro, ali da nekolicina ne razumije ili ne prihvaća "što autor želi poručiti" te dodaje da ponekad i Frljić pogriješi u „tajmingu“ izvođenja predstava, odnosno performansa.

Kao mala djevojčica, željela je biti svašta – najprije je htjela ići u penziju, a zatim biti kemičarka, ali je ipak upisala Filozofski fakultet te nakon godinu dana krenula na Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Najavila je da bi, ako sve bude išlo kako je planirano, uskoro trebala dobiti ulogu u jednome domaćem filmu čije bi snimanje trebalo početi tijekom ljeta. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.