Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako nastaje dokumentarac? Naučite uz Filmaktiv na LFF-u!

20.08.2016.

08:23

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još nije kasno - još ove subote možete se prijaviti za sudjelovanje u besplatnoj radionici izrade dokumentarnoga filma "Prvi put snimam" što će se održavati tijekom Liburnia Film Festivala u Opatiji. Radionicu organizira riječki Filmaktiv.

Radionica Filmaktiva održavat će se tijekom 14. Liburnia Film Festivala u Opatiji, od 22. do 26. kolovoza, svaki dan od 10 do 13 i od 16 do 19 sati. Polaznici će, u opuštenoj atmosferi, učiti uz puno praktičnoga rada. Radionica će im pružiti osnovna znanja i vještine za izradu kratkoga dokumentarnog filma ili reportaže - od ideje do ostvarenja.

Predviđeno je da polaznici budu bez prethodnoga iskustva u radu s kamerom i montažom, ali da to žele naučiti. Na radionici će učiti o posebnostima dokumentarnoga žanra i različitim pristupima problematici i obradi tema, sve na praktičnim primjerima. O svemu će se razgovarati, a potom izlaze na teren, snimaju te potom montiraju svoj prvi kratki dokumentarac. 

Mjesto održavanja je Vila Antonio, Nazorova 2, Opatija. Radionica je besplatna, broj polaznika ograničen, a uvjet je da polaznici budu u svim terminima edukacije. U prijavi treba priložiti kratko motivacijsko pismo. Prijave su otvorene još danas, 20. kolovoza, mejlom na filmaktiv@filmaktiv.org.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.