Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako su prošle Riječke ljetne noći - i što donosi nova kazališna sezona?

02.08.2017.

10:42

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječke ljetne noći su iza nas. U svome 14. izdanju trajale su od 30. lipnja do 21. srpnja, i ponudile za svaku generaciju i za svaki ukus ponešto. Predstavljen je i program sezone 2017./2018., pa je sve to bio razlog za razgovor s intendantom HNK Ivana pl. Zajca Marinom Blaževićem.

Riječke ljetne noći ovoga ljeta nisu ponudile neke kvalitetne i sadržajno zanimljive izvedbe, iako je nekoliko naslova zaslužilo i pohvale i isticanje. Ovogodišnji je festival bio podnaslovljen "Vrijeme je za odluke", a nakon odgledanog programa je vidljivo da taj podnaslov ima svoju težinu, o čemu je u okviru festivala bilo riječi i na Kazališnom saboru.

Što se tiče samih izvedbi, po mišljenju većine gledatelja, pa i medija, trebalo bi naglasiti nekoliko predstava - a to su "Turbofolk RiLouded", "Zajc stand up" i "Aida", kao i koncert zatvaranja s ansamblom Sudar Percussion.

Na dan zatvaranja Riječkih ljetnih noći, predstavljen je i program nove kazališne sezone 2017./2018. pod motom "Opet pobjeđujemo sebe".

O svim tim temama je široko i argumentirano s intendantom HNK Ivana pl. Zajca Marinom Blaževićem razgovarala Gloria Fabijanić Jelović - a razgovor možete preslušati u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.