Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kanadska rock grupa Suuns odličnom svirkom otvorila 6. Impulse Festival

05.04.2019.

13:16

Autor: Ana Marija Ilić

Foto: Ana Marija Ilić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Ana Marija Ilić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Šesto izdanje Impulse festivala započelo je jučer koncertom kanadske rock grupe Suuns u Omladinskom kulturnom centru Palach. Osim kanadskog rock banda pred mnogobrojnom publikom nastupio je i glazbeni sastav Scattered Clouds.

Grupa Suuns oduševila je publiku zvukom mračnog electro i disonantnog indie rocka. Koncert otvorenja šestog Impulse Festivala dio je europske turneje s kojom band promovira recentni album "Felt".

Predgrupa je bio kanadski duo band Scattered Clouds koji je zaintrigirao publiku turobnim ritmom, dubokim vokalima i preciznom bukom uz obilje elektronike.

Iza naziva Impulse stoji višednevno festivalsko događanje kojem je glavni cilj promocija urbane kulture, posebno njezinog glazbenog segmenta. Događanja koja se odvijaju na više gradskih lokacija kroz posljednjih šest godina kroz različite formate i medije tematiziraju glazbu, koja je nositeljica priče. Impulse teži stvaranju novog pogleda na glazbu te općenito na koncertnu i klupsku scenu kroz različite umjetničke forme.

Impulse organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Zaklada Kultura nova i HDS-ZAMP.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.