Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kastafsko kulturno leto - večeras gostuju The Frajle

14.07.2017.

13:07

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novosadska grupa The Frajle večeras u 21 sat, po prvi puta nastupa u Kastvu u sklopu 26. Kastafskog kulturnog leta. Četiri dame, Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, članice su grupe The Frajle.

Četiri vokala, dvije akustične gitare te glazbene obrade kojima osvajaju publiku od 2009. godine, njihova su posebnost koja ih izdvaja od ostalih izvođača glazbene scene. 

The Frajle uspijevaju ono što mnogima ne polazi za rukom ‒ na jednom koncertu publiku podjednako drže napetom izvodeći skladbe u širokom rasponu od rusko-romske glazbe do aktualnih pop-rock pjesama. Ponekad se čine kao kabaretska družina dok svemu navedenom doprinosi njihova upečatljiva kostimografija koja ih također čini bitno različitima od ostatka izvođača. 

The Frajle do sada su objavile tri glazbena izdanja; prvi autorski album Naš prvi album sa putovanja izašao je 2012. godine, EP A strana ljubavi objavljen je u proljeće 2014. godine dok treće izdanje B strana ljubavi predstavlja produkt autorskog sazrijevanja i iskustva. 

The Frajle nastupaju diljem regije i Europe gdje se pored koncerata na trgovima i kazališnim daskama, The Frajle mogu pohvaliti i koncertima na neobičnim mjestima; u avionu na 10.000 metara, Europskom parlamentu u Bruxellesu, bolnici, manastiru, dječjem vrtiću, izlogu itd. Osvojile su brojne nagrade i priznanja od strane publike, medija, kolega i kritičara.

Večeras nastupaju na Kastvu s početkom u 21 sat. A danas su bile gošće Radio Rijeke.

Poslušajte razgovor s Albertom Petrovićem: 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.