Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kastafsko kulturno leto: za svakoga ponešto u bogatom programu

05.06.2017.

16:28

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Krajem lipnja počinje 26. Kastafsko kulturno leto. Ovaj ljetni festival, jedan od najstarijih na Kvarneru, održava se od 1992. godine i nudi bogat glazbeni, dramski, izložbeni, filmski, književni i obrazovni program. Trajat će do 25. kolovoza.

Osim raznovrsnoga i pomno pripremljenog programa, Kastafsko kulturno leto posjetiocima nudi nezaboravnu atmosferu upečatljivih kastavskih pozornica te gostoprimstvo i šarm kastavskoga susjedstva. Program je iz godine u godinu spoj suvremenoga i aktualnoga, tradicijskoga i zavičajnoga, a izvođači su vrhunski lokalni, regionalni i inozemni umjetnici.

U Kastav, 365 metara nad morem, ovoga vrućeg ljeta stižu Tamburaški orkestar HRT-a, Klapa Kastav i Damir Kedžo, Jonathan, Natali Dizdar, mjuzikl Sušak, Sušak, Ansambl Saše Avsenika, Merima Ključo i Miroslav Tadić, izvođači u sklopu programa Ritam dvorišta (Sara Renar, Majstorović - Levačić duo, Spart Jazz Quintet, Forest GIIPUJA i The Blondes).

Teatroman i Satiričko kazalište Kerempuh dolaze s predstavom Muškarci.hr, a Teatar EXIT će za početak ovogodišnjega Kastafskoga kulturnog leta, u petak 30. lipnja u 21 sat, izvesti Njuške. Festival gitare slavi 20. izdanje, na koje u Kastav stižu Russ Spiegel i Zoran Majstorović, Petrit Çeku, Muriel Anderson i Duck Baker te Alfonso i Miguel Linares Flamenco Ensemble.

Organizatori za posjetioce pripremaju i besplatne radionice i filmske projekcije, program za djecu te, poručuju, nezaboravnu atmosferu kastavskih pozornica pod zvijezdama. Detaljan program te informacije o kupnji ulaznica, koje su u prodaji od 8. lipnja, i sve drugo što vas zanima možete pronaći na internetskoj stranici Kastafskoga kulturnog leta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.