Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kaštel Zrinskih u Brodu na Kupi: više posjetitelja, a uskoro i novi postav

17.09.2017.

12:45

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kaštel Zrinskih u naselju Brod na Kupi sa svojim je stalnim postavom šumarstva, lova i ribolova najsadržajnije opremljeni muzejsko-izložbeni prostor na području Gorskog kotara. A posjetitelja je sve više!

Kaštelom već tri godine upravlja Prirodoslovni muzej iz Rijeke, a ovogodišnji rezultati posjećenosti starog dvorca, kao i naznake njegovog dodatnog uređenja, ukazuju da za takve sadržaje postoji zanimanje. 

U starom goranskom dvorcu i ove godine nudili su mnogo više od razgledavanja stalnog izložbenog postava i rezultati nisu izostali. Voditeljica marketinga Klara Bukovac potvrdila je da su tijekom osam ovogodišnjih mjeseci imali oko tisuću posjetitelja više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, što znači povećanje posjeta od 20 posto.

"Ljudi su prepoznali da je Kaštel Zrinskih otvoren svim uzrastima, uključujući i treću životnu dob, a isto tako i raznovrsnim radionicama za djecu, pri čemu uvijek stavljamo naglasak na obilježja goranskog podneblja", istaknula je Bukovac.

Uklapanje dvorca u projekt Putevima Frankopana samo je jedan od razloga zbog kojeg će, češće od posjetitelja, u njemu uskoro boraviti građevinari. Za iduću godinu je najavljena obnova i sadržajno obogaćivanje izložbenog prostora kaštela, a Bukovac tumači da će Kaštel Zrinskih biti zatvoren, vjerojatno desetak mjeseci.

Svečano otvorenje obnovljenog prostora najavljeno je za kraj 2018. ili početakom 2019. godine. Očekuje se da će Prirodoslovni muzej iz Rijeke tijekom jeseni detaljnije predstaviti viziju novog izložbenog postava u goranskom dvorcu Zrinskih. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.