Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kašteli: otvoren Natječaj za najbolju humorističnu priču na čakavštini

31.10.2020.

08:51

Autor: Hina

Foto: Prawny / Pixabay

Foto: Prawny / Pixabay

Foto: - / -

Gradska knjižnica Kaštela raspisala je natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini, s ciljem očuvanja čakavštine kao nematerijalne kulturne baštine i hrvatskoga kulturnoga identiteta, izvijestili su iz petak iz kaštelanske Knjižnice.

Natječaj je otvoren od 15. listopada do 15. studenoga, a sudjelovati mogu državljani Republike Hrvatske - djeca i odrasli.

Humoristične priče moraju biti napisane na jednome od čakavskih mjesnih govora, a priča može biti duljine od dvije do četiri kartice teksta. Svaki autor može poslati jednu neobjavljenu humorističnu priču.

Priče se šalju na adresu elektroničke pošte glendeibatude@gmail.com s naznakom "Glende i batude" u obliku Word dokumenta. Više informacija o uvjetima natječaja pronađite na internetskoj stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Peteročlano povjerenstvo će prispjele priče ocijeniti prema kriterijima: ispravno korištenje čakavštine, humorističnost priče, originalnost teksta i opći dojam. 

Najbolje priče bit će predstavljene na humorističnoj večeri koju će organizirati Gradska knjižnica Kaštela u vrimenu o maškar 2021., dok će svi tekstovi koje Povjerenstvo odabere biti tiskani u zborniku i predstavljeni u emisiji "Kad se smijah tad i bijah" na Radio Splitu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.