Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kazališna predstava Cabaret za žlice i gitaru u Gervaisu

23.02.2022.

11:36

Autor: HRT - Radio Rijeka

Cabaret za žlice i gitaru

Cabaret za žlice i gitaru

Foto: - / Cabaret za žlice i gitaru

Kazališnom predstavom Cabaret za žlice i gitaru ovog petka, 25. veljače u 20:00 sati zatvara se ciklus "Mjesec Teatra Exit u Gervaisu". Radi se o autorskom projektu i angažiranoj predstavi u kojoj Mario Jovev i Nikola Nedić na iznimno duhovit i satiričan način progovaraju o problemima u društvu koji nas svakodnevno okružuju.

Iako to rade dopadljivo i šarmantno, stihovi njihovih pjesama pogađaju u samu srž ozbiljnih problema kao što su korupcija, kriminal, kapitalizam i iseljavanje mladih iz Hrvatske, dotičući se pritom i tema iz svakodnevnog života. Njihov pomalo otkačeni, trubadurski nastup uz zvukove kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, pričaju o životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog nastupa krije se poruka razuma.


Projekt je nastao kao ispit iz glume na Studiju glume i medija Sveučilišta u Rijeci pod mentorstvom Lenke Udovički i Rade Šerbedžije.


Cijena ulaznice za kazališnu predstavu iznosi 80 kuna, a s popustom za umirovljenike i studente 60 kuna. Ulaznice je moguće kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music Shopu i Foto Reviji, u Matuljima u Newsound agenciji, te online na www.mojekarte.hr


Za prisustvovanje koncertu, uz važeću ulaznicu, potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju izdanu od strane liječnika primarne zdravstvene zaštite ili negativan nalaz brzog antigenskog testa (napravljen od strane medicinskog osoblja i ne stariji od 48h) ili PCR testa (ne stariji od 72h). Djeca mlađa od 16 godina izuzeta su od obveze predočenja potvrde.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.