Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kazališni život Gorskog kotara

22.07.2013.

12:43

Autor: Nenad Lučić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pet kazališnih predstava i tri radionice kreativnog stvaralaštva sadržajne su značajke manifestacije kotarFest čiji će se program do petka odvijati na području Delnica i Fužina.

Jedna kazališna predstava već je održana sinoć: Pričaj mi o Gorkome HNK iz Varaždina, a danas su počele s radom kreativne radionice namijenjene svim uzrastima na kojima će se, uz ostalo, izrađivati suveniri te kazališne lutke, najavljuju organizatori iz umjetničke organizacije Kotar teatar. Program kotarFesta možete vidjeti ovdje.

Voditelj višednevnog projekta Matija Kezele ističe da će kazališni dio programa osim kvalitete, nuditi i neka neobična scenska rješenja, što se posebno odnosi na termin i mjesto  uprizorenja predstave pod naslovom Nekad davno, a danas malo sutra: Ona je zanimljiva po tome što će se održati na delničkom placu, za vrijeme placa, tako da će svi koji se tamo zateknu u četvrtak ujutro doživjeti malo iznenađenje. Ja se evo iskreno  nadam kao voditelj projekta da ćemo već iduće godine većinu događanja imati na otvorenom.

Kreativne radionice se neće odvijati na neobičnim mjestima, poput tjednog sajma, no već i naziv jedne od njih Ples prirode, najavljuje da će u njima mnogi pronaći ponešto za sebe: Na jednoj radionici ćemo izrađivati  autentične suvenire Kotar festa, a na drugoj ćemo se igrati recikliranja.

Poslušajte kakve veze imaju recikliranje i scenske igre:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.