Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kazalište je sreća koja bajku pretvara u stvarnost

28.11.2015.

21:23

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još jedna u nizu premijernih predstava za djecu riječkog HNK Ivana pl. Zajca, dvojezična bajka "Dugonja, Trbonja, Vidonja/Spillo, Ciccio, Falco", u dramaturgiji Magdalene Lupi Alvir i Renate Carole Gatica, sinoć je nasmijala i razvedrila i malu i veliku publiku.

Predstava se izvodi na maloj sceni, zanimljivo složenoj, s rotirajućim središnjim dijelom. Uokolo publika koju glumci mogu dodirnuti. Vrlo efektna i dobro odabrana glazbena kulisa koja svakim tonom i zvučnim efektom naglašava radnju bajke. Zanimljivo izrađeni kostimi i sjajni protagonisti priče.

"Dugonja, Trbonja, Vidonja/ Spillo, Ciccio, Falco" osvojili su jednostavno ispričanom pričom, smijehom i dubokim mislima i male i velike posjetitelje koji su sat vremena bili dio slatke bajke. Puno prštećih sjajnih papirića, puno dobre glume izvrsnog Deana Krivičića i njegovih suigrača Andree SlameAntona PlešićaNine Sabo i Lucia Slame.

I sretan, bajkovit završetak u kojem svi nasmijani gledatelji podjednako osjećaju što je pravo prijateljstvo, što je ljubav, što je različitost i tolerancija, što su različiti jezici koje uvijek osjećajima razumijemo i što je sreća koja bajku pretvara u stvarnost. Izvrsna dječja predstava u kojoj i stariji puno dobivaju.

Poslušajte što kažu gledatelji:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.