Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kazalište lutaka: Obnovljena "Pepeljuga" za Noć kazališta i kraj godine

19.11.2015.

08:05

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradsko kazalište lutaka Rijeka predstavlja danas u 18 sati obnovljen mjuzikl "Pepeljuga" što ga je režirala i koreografirala Mojca Horvat. Premijera iz veljače 2013. odigrana je u kratkom razdoblju čak 85 puta, a onda su u kazalištu ostali bez glumica za dvije zločeste sestre.

Za nove zločeste sestre: Andreu Špindel i Petru Šarac večerašnja izvedba bit će i premijerna, a za Šarac i dodatno veselje jer debitira u ansamblu riejčkih lutkara. Nove glumačke osobnosti donijele su i novi koncept dvaju sestara, rečeno je u najavi, ali obje su naučile plesati step. 

Podsjetimo prema braći Grimm i Charlesu Perraultu tekst za predstavu napisala je Magdalena Lupi Alvir, a glazbu je skladao Duško Rapotec Ute. U naslovnoj ulozi nastupa Elena Brumini, razbarušeni princ je Goran Zelić, jedinstvena maćeha Alex Đaković, dok su šarmantni kralj i kraljica Karin Fröhlich i Zlatko Vicić.

"Pepeljug" je na programu GKL-a Rijeka i u okviru Noći kazališta 21. studenoga i to kao prijepodnevna predstava, u 11 sati, uz cijenu ulaznice od 10 kuna. Ponovno je na repertoaru zadnjih dana prosinca i na Silvestrovo kao dio novogodišnjeg programa, a rezervacije nablagajni kazališta primaju idućeg tjedna.

Poslušajte što kažu sestre Petra i Andrea:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.