Hrvatski radio

Radio Rijeka

Klapa Kastav predstavlja Hrvatsku u St. Petersburgu

02.08.2015.

12:44

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Muška klapa Kastav, pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, sudjeluje do 05. kolovoza na 13. Međunarodnom zborskom festivalu 'The Singing World' u okviru kojeg se ujedno održava i istoimeno 11. Međunarodno natjecanje zborova.

Na spomenutom Festivalu i Natjecanju u 10 različitih natjecateljskih kategorija, nastupit će 38 zborova iz 11 zemalja: Češka, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Kina, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Turska i Velika Britanija, pri čemu je muška klapa Kastav jednini predstavnik naše zemlje.

U natjecateljskom dijelu programa klapa će nastupiti u dvije kategorije: Vokalni ansambli i Folklor. Prvi natjecateljski nastup koji očekuje mušku klapu Kastav je onaj u kategoriji Folklor i to danas. Na tom nastupu klapa će se predstaviti sa repertoarom usmjerenim k predstavljanju naše glazbene, klapske i kulturne baštine: Loza u škripu (Rajimir Kraljević), 'Vo je naša zemja (Mojimir Ćaćija) i Šijavica (Dušan Šarac). 

Drugi natjecateljski nastup u kategoriji Vokalni ansambli na rasporedu je sutra, a na njemu će biti izvedeni: Oče naš (Ljubo Stipišić), Sedem si rož porezala mi (Zorko Prelovec) i U boj, u boj (Ivan pl. Zajc). 

Pored nastupa u službenoj, dakle natjecateljskoj konkurenciji, muška klapa Kastav će održati i dva cjelovečernja koncerta.Također će nastupiti na svečanosti zatvaranja Festivala 05. kolovoza.
 
Ovo vrlo značajno gostovanje muške klape Kastav omogućili su Grad Kastav, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Primorsko-goranska županija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.