Hrvatski radio

Radio Rijeka

Klavirski recital Stipe Bilića za početak komornih koncerata u Guveru

22.10.2015.

10:28

Autor: Gloria Fabijanić Jelović, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klavirskim recitalom mladog riječkog pijanista Stipe Bilića večeras u 20 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja počinje prva sezona ciklusa Komorni koncerti u Mramornoj dvorani u organizaciji HNK Ivana pl. Zajca.

Stipe Bilić rođen je u Rijeci 1992. godine gdje je i započeo svoje glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova. Diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod prof. Rubena Dalibaltayana, a studij nastavio na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u razredu prof. Milane Chernyavske. Sudjelovao je na mnogim glasovirskim smotrama i natjecanjima u zemlji i inozemstvu te postigao zapažene rezultate. 

Novi koncertni ciklus riječkoga kazališta naglasak stavlja na riječke snage, od mladih nada do već afirmiranih glazbenika. Ovo je ujedno i prilika za gledatelje da poslušaju iznimne soliste riječke Opere, Riječki komorni orkestar i nove nade riječke klasičnoglazbene scene. 

Na programu koncerta Stipe Bilića u prvom su dijelu 6. bagatela op. 126 te potom Sonata br. 7 u F-duru Ludwiga van Beethovena. Nakon stanke, u drugom dijelu recitala, publika će moći uživati u još jednoj Beethovenovoj sonati, Sonati br. 6 u F-duru te Sonati br. 2 u g-molu Roberta Schumanna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.