Hrvatski radio

Radio Rijeka

Knjiga i fotografije: "Ljepote otoka Krka: Tragovima godišnjih doba"

30.09.2020.

14:03

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Srđan Hulak poziva na šetnju krčkim vizurama (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Srđan Hulak poziva na šetnju krčkim vizurama (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

"Postoje dvije vrste ljudi: oni koji su zaljubljeni u otok Krk i oni koji će to tek postati", tvrdi naš sugovornik u emisiji Box in, fotograf Srđan Hulak, autor knjige "Ljepote otoka Krka: Tragovima godišnjih doba".

"Kao osoba stremim ispunjavanju svih potencijala, a fotografski poziv mi pomaže da svjesnost uvijek držim u top formi. Zamjedba je sposobnost koja se poput svega ostaloga trenira, brusi, usavršava. Morate biti osjetljivi na život da biste iskusili njegovu puninu. Da biste znali nešto cijeniti, toga najprije morate biti svjesni. Morate za to osloboditi vrijeme i tome (spremno) krenuti u susret", dio je uvodnog teksta prekrasne knjige "Ljepote otoka Krka: Tragovima godišnjih doba".

Srđan Hulak ovako piše dalje: "Knjiga koju držite u rukama predstavlja moj doživljaj otoka. Otoka koji me je podigao, koji je postao domom moje obitelji i u kojeg su zaljubljene tisuće duša..."

I zaključuje: "Stoga, pozivam vas na jedinstveno putovanje Zlatnim otokom. Jer, poput života, on može biti nepredvidiv, grub ili oštar, ali isto tako, nagrađuje upornost i želju da njegovim istraživanjem postanete još boljom osobom i to svakim novim danom, svakim korakom i, na posljetku, svakim klikom."

Poslušajte razgovor:

Srđan Hulak o fotografijama, fotografiranju i Zlatnom otoku; pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.