Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koncert udaraljkaša Sudar Percussion - pamtljiv doživljaj za kraj RLJN

22.07.2017.

08:52

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvrsnim multimedijskim koncertnim spektaklom samoborskoga ansambla udaraljkaša "Sudar Percussion" na Trgu Riječke rezolucije, sinoć su završile ovogodišnje Riječke ljetne noći, nazvane "Vrijeme za odluke".

Akustičko-udaraljkaškim izvedbama glazbe poznatoga francuskog skladatelja Jean Michel Jarra sinoć je ansambl Sudar Percussion osvojio srca gledatelja, koji su zdušno ritmičkim pljeskom sudjelovali u njihovoj začudno lijepoj izvedbi. Sjajan je to bio spoj akademski obrazovanih glazbenika, izvrsnoga ozvučenja i svjetla u kombinaciji elektroničke i akustične glazbe s natruhama jazza u snažnoj i kompaktnoj izvedbi.

Njihov je nastup zaista bio pamtljiv doživljaj zatvaranja ovogodišnjega riječkoga ljetnog festivala, koji je bio siromašan kvalitetnim izvedbama, ali ipak bolji od prošlogodišnjega. Zato i njegov ovogodišnji naziv - Vrijeme za odluke - ima svoju težinu. Evo što je dvoje redovnih posjetitelja reklo o ovogodišnjim Riječkim ljetnim noćima:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.