Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koncert vokalnog ansambla Cantoria iz Španjolske: izuzetan doživljaj

06.12.2019.

11:21

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Fantastičan vokalni ansambl Cantoria iz Španjolske u četvrtak se, vrhunskom glasovnom izvedbom, predstavio u opatijskom centru Gervais, u organizaciji Festivala Kvarner. Tko nije bio na izvedbi, propustio je izniman glazbeni trenutak.

Bio je to zaista izuzetan glazbeni doživljaj, spoj vrhunskih vokalista sljubljenih u svakoj pjesmi s odgovarajućom svjetlosnom bojom i čokolatinom posebnog okusa.

Večer nazvana "Il fuego / Vatra", pružila je slušateljstvu neuobičajen vokalni program renesansnog, zlatnog doba Španjolske. Tri muška glasa, tenor, kontratenor i bas te ženski sopran, u besprijekornom zvučnom skladu, zanimljivih ritmičkih preokreta, scenske izražajnosti i čiste intonacije, uz najavu svakog glazbenog broja zanimljivim pričicama, bio je sjajan poklon za publiku.

Njihova scenska ležernost i lakoća glasovne interpretacije, njihov talent izražen kroz glasovne instrumente i kao dodatak za kraj, kratka, ritmična pjesma uz kastanjete. Izlazeći s koncerta, u nama i dalje odjekuju meka glasovna sazvučja i ritam koji pokreće sva čula.

Poslušajte osvrt:

Cantoria: izuzetan doživljaj, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.